Publicaties

Hier vind je publicaties over belastingrisico’s. Wil je op de hoogte blijven. Meld je dan aan voor onze e-mail updates via het onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

9 belastingrisico’s – en hoe u die kunt vermijden

Vrijwel iedere controller heeft ermee te maken: belastingen. Vaak gaat het dan om omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting. Maar ook minder bekende belastingen als milieuheffingen, douanerechten of energiebelasting komen om de hoek kijken. En bij al deze belastingen komen ook risico’s kijken die grote gevolgen kunnen hebben. Om welke risico’s gaat het en hoe kun je deze vermijden? Je leest het in het artikel.

Belastingen in de jaarrekening: inzicht door 6 vragen

Belastingen van een onderneming kunnen leiden tot grote, onverwachte aanpassingen van de jaarrekening. Ook vraagt de samenleving steeds meer transparantie over belastingen in de jaarrekening: waar wordt belasting betaald, tegen welke voorwaarden en welk tarief? Dit alles betekent dat ondernemingen steeds meer aandacht aan belastingen moeten besteden. In 6 vragen signaleert u of uw belastingen onder controle zijn of dat verdere actie nodig is.
Je leest het in het artikel.